دمنوش زیره سبز

زیره سبز

 

تاریخچه

زیره از زمان کهن شناخته شده بود. منشأ این گیاه ایران و نواحی مدیترانه ای است. مردم یونان و رومِ قدیم زیره را می شناختند و استفاده از آن در مراکش هم رایج بود. در قرون وسطی، زیره محبوبیت خود در اروپا را از دست داد. فقط در اسپانیا هنوز محبوب بود و توسط مهاجران این کشور به آمریکایی ها شناسانده شد. بعدها این گیاه، دوباره محبوبیت خود در بخش هایی از اروپا را به دست آورد. امروزه، زیره بیشتر در ایران، ازبکستان، تاجیکستان، مراکش، مصر، هندوستان، سوریه، مکزیک و شیلی کشت می شود.

 

خواص زیره سبز

  •  آنتی اکسیدان
  •  ضد میکروب
  •  کاهش وزن
  •  بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  •  ضدسرطان
  •  تنظیم قند خون
  •  تقویت استخوان ها
  •  تنظیم کلسترول خون
  •  کاهش استرس

 

زیره سبز در طب سنتی

در طب سنتی، طبیعت زیره گرم و خشک است و آن را برای تقویت معده، روده ها و کبد تجویز می کنند. از این گیاه برای رفع نفخ و تنگی نفس و کمک به گوارش غذا استفاده می شود.

 

عوارض جانبی

  • بارداری و شیردهی: هنوز اطلاعات موثقی درباره ی ایمنی مصرف زیره ی سبز برای بانوان باردار و شیرده وجود ندارد. بهتر است این بانوان، پیش از مصرف زیره با پزشک خود مشورت کنند.
  • اختلالات خون ریزی: زیره از سرعت لخته شدن خون می کاهد و ممکن است بر شدت اختلالات خونریزی بیافزاید.
  • دیابت: زیره می تواند سطح قند خون برخی افراد را کاهش دهد. افراد مبتلا به دیابت، باید قبل از مصرف آن، بر  سطح قند خون خود، نظارت داشته باشند.
  • جراحی: به سبب تاثیر زیره بر کاهش قند خون، برخی متخصصان درباره ی تداخل مصرف آن با روند کنترل قند خون حین و پس از عمل جراحی ابراز نگرانی می کنند. حداقل ۲ هفته قبل از جراحی مصرف زیره را متوقف کنید. 

 

دانستنیهای جالب در مورد زیره

  • از این گیاه در انجیل نام برده شده است.
  • زیره در میز غذای یونانی ها، نقشی همانند نمک و فلفل بر سر سفره های امروز ما داشت.

 

  مشاوره و سفارش محصول از طریق تلگرام

   تماس از طریق شماره تماس 09387159001